Inverterade, motsatta eller komplementära färger

Utan att hävda någon vidare egen färgexpertis – tror jag ändå, att ovanstående begrepp är någotsånär synonyma. Och visst hade Bodil rätt; den inverterade bilden visade en tallrik med pannkakor, vispad grädde och hallonsylt.

Men vill man sedan uttrycka sig i mer komplementära termer, borde väl ”komplementet” till pannkakorna kunna sägas vara ärtsoppan.
Och borde man i så fall inte gå från de inverterade pannkakorna direkt till den ”rättvända” ärtsoppan - eller blir det för "skruvat"?

Kommentarer
Postat av: Birger

Trots att jag nyss ätit frukost vattnas det i munnen när jag ser denna uppdukning av gedigen husmanskost. På restaurang Valvet i Lund äter jag med viss regelbundenhet äggakaga med stekt fläsk. En rätt i samma kategori.

2018-03-11 @ 08:35:44
Postat av: Per

Valvet's äggakaga är säkert delikat; ytterligare ett matställe att besöka! Bilderna ovan är från en torsdag på Kungsmarkens golfrestaurang. En annan delikatess där (bland många) av husmanstyp är deras stekta fläsk med löksås.

2018-03-11 @ 09:51:50
Postat av: Birger


FLÄSK - Märk väl, till äggakagan skall det vara rejäla skivor saftigt sidfläsk. Inte hårdstekt bacon. Det är som att äta trä. (Men nutidsmänniskan vill helst inte bli påmind om var animalierna kommer från. Som att sidfläsket nyss var en gullig liten kulting.)

2018-03-11 @ 22:04:17
Postat av: Per

Vi är helt eniga om detta, Birger! Fast det finns sammanhang då knaperstekt bacon passar utmärkt - dock inte till vare sig äggakaga eller ihop med löksås.

2018-03-12 @ 08:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0