Ett vackert par!

Detta ståtliga gräsandpar har väntat länge på, att isen på den vattenfyllda gamla märgelgraven äntligen skulle ge med sig. Och idag fick de en möjlighet att ta några simtag - men det torra gräset på kanterna är inte mycket att livnära sig på. Bara att huka sig i den kraftiga snålblåsten från öster – och hoppas på, att morgondagen skall bli bättre.

 

Kommentarer
Postat av: BirgerBANANBEREDSKAP - Läsekretsen tillönskas en GOD PÅSK. Det gäller naturligtvis även det strävsamma gräsandsparet, i snålblåsten från öster. "Ex oriente lux", ljuset kommer från öster, inklusive mer värme, blir väl verklighet snart - för såväl folk som fä. Intill dess bör man, vid bilkörande, medföra vattenflaska och bananer. Detta påpekar Räddningsverket med anledning av gårdagens stillastående köer på E 65. Räddningsverket, dvs Staten, har ingen skyldighet att, med ambulanstransport, förse bilköer med mat och vatten. Sådana klargöranden behöver ibland göras i trygghetsnarkomanernas land. - Enl. senaste väderprognos blir det på annandagen lite värme. Men det är nog klokt att hålla uppe bananberedskapen ett tag till.

2018-03-30 @ 07:43:29
Postat av: Per

GLAD PÅSK! till både dig, Birger - och den övriga läsekretsen.
Idag visar sig faktiskt solen igen; och visst kommer dess ljus från öster just nu på morgontimmarna. "Vårt" gräsand-par skall jag strax besöka igen - fast inte medförande vare sig bananer eller vatten. Vatten har de själva försett sig med; nej - jag tar med lite gott bröd och kastar bitar av det ut i den lilla öppning som dammen har just nu. Det senare är viktigt; att torrt bröd måste vara lite utblötat, innan det hamnar i fåglarnas magar - för att förhindra uppsvällande förstoppning.

2018-03-30 @ 08:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0