Lunds politiker har ledigt idag!

Den stora sandlådan utanför Rådhuset är alldeles tom!

 

I fotbollstider

Jag får erkänna, att det blir en hel del tittande på fotbollsmatcherna i det pågåendet VM-et. Dock kan jag bli lite trött på den hord av kommentatorer som numera alltid dyker upp vid - snart sagt - alla sportevenemang. Och i alla andra sammanhang också – förresten; politiken inte att förglömma.
Min egen fotbollskarriär avslutades vid fyllda 16 år, då Röddinge IF med mig som högerback tog hem årets YA-cup för pojklag. Jag googlade på detta – men får då fram, att det var Klagstorps IF som vann? Detta måste jag bara rota vidare i! Jag har ju ett minnesmärke från den bedriften!

 

”Multifunktionstraktor”

Ja – vad skall man annars kalla en såhär välutrustad maskin? En midjestyrd traktorgrävare (av finskt fabrikat) - fullsmockad med aggregat både framtill och baktill.

Och som om det inte skulle vara nog; i ett volymoptimerat och sammanhållet paket fanns alla gräv- och schakttillbehören stuvade. Troligen traktorförarens eget hemmabygge – som geschwint lyftes med av traktorn under transportsträckorna; imponerande smart!

Två personer utförde parkarbetet enligt föregående inlägg; en gubbe med de hederliga gamla handverktygen: skövel, järnspett och kratta – och den andra försedd med ovanstående presenterat motordrivet verktyg. En tredje snubbe i en kranförsedd lastbil – modell större – stod för all materialtransport till och från platsen.
 


 
 
 
 

Heder åt så duktiga parkarbetare

Efter tre arbetsdagar var man klar med sin uppgift. Såhär fint blev det; högarna med krossten och överskottsjord är också bortforslade.

Nu återstår att se – när många våta dagar så småningom sätter in – om åtgärderna gjort nytta!

Nej - inget överblivet från spårvägsbygget!

Parkintendenten verkar ha hållit vad som utlovats - hedervärt; nu är arbetet med förbättrad komfort på gångvägen igångsatt.
 

”Surplus” från spårvägsbygget?

Åtminstone är materialet i högen misstänkt likt det man fyller upp med kring spårvägsrälsen. Ser ut att vara krossad sten ”av prima kvalitet” – som blivit lagd ”för sig” här.

Möjligen har detta något att göra med ett löfte från stan’ – om att förbättra framkomligheten "i blöttider" på särskilt utsatta gångbanor?

Och torkan bara fortsätter!

"Vårt" vetefält hanterar fortfarande det soliga och torra vädret – men hur länge till?

Jordmånen här är av vad de gamla bönderna kallade ”den starka typen” – med rejäl lerbotten. Det blir man också väldigt varse, om man försöker gräva ett lite djupare hål.

Nära!

Igår kväll kunde man plötsligt höra det typiska ljudet från en varmluft-ballong på ”segeltur”. Det lät nästan som om ballongen var inne i huset – och den landade också strax därefter på en liten gräsplätt bara några kåkar bort.

Man kan ju undra över lämpligheten att medföra öppen eld och ett glödhett aggregat vid landning så nära tät bebyggelse med snustorra gräsplättar. Det har väl hänt mer än en gång att korg/gondol och hela ”skiten” tippar - och lägger sig på sidan vid landningar; vittnar om nonchalans och dåligt omdöme!

RSS 2.0