Rätt svar beträffande premiärflygaren

Jo det var en våghalsig och närgången myggyngling – som tog sig en sväng runt ett pågående uteparty.

Handklappningarna var nog inga applåder precis!

Vem är premiärflygaren?

- Hur var din första flygtur, min son?
- Strålande, mamma – alla klappade ivrigt i händerna; så stolt jag är! 

Obs - bilden kan vara vilseledande!

Fortsättning följer!

Idag var jag på sparbanken för att be dem öppna min gamla sparbössa från 1944. Senast den öppnades var troligen för dryga 65 år sedan. Sparbanken här hade visserligen några hundratal olika nycklar att välja mellan – men ingen som öppnade min bössa! Jag fick dock ETT ”svar” – nämligen hur nyckeltypen för just min bössa borde se ut.

Nu får det bli ett besök på ”originalsparbanken” i Tomelilla.

Först ut!

Bland våra relativt nysatta bokträd (från 8 till 1 år gamla) – är denna 1-åring först ut med sina nya blad.

De lite äldre bokarna är visserligen ”stora i knopp” men har fortfarande sina gamla (bruna) löv kvar också; precis som det brukar vara.

Fridolin eller frigolit – enbart två bokstäver skiljer dessa ord.

Men ändå så helt olika betydelser och egenskaper – eller?

Vad jag med säkerhet vet är, att frigolit alltid flyter upp igen! (Apropå en lustighet i radion häromdagen.)

Såhär såg nya E22-bron ut i förmiddags!

Enligt planen två dagar före det planerade återöppnandet för motorvägstrafik genom Lund igen.

Men visst såg bron (och vägavsnittet ovanpå) väldigt färdig ut redan då; och bara lite senare meddelade också Trafikverket, att motorvägen skulle öppnas under kvällen. Detta skedde också vid 20-tiden; dvs 2 dygn före planerad tid! Vägtrafikanterna blev säkert glada, men de kringboende – som hoppats på ytterliga två dagars lugn (med hörbar fågelsång) – jublar nog inte lika mycket över detta!

Och så kom det ändå lite regn!

Vem kan man lita på; de danska eller svenska meteorologerna – när det gäller Skåne-vädret? Jag för ingen statistik på detta, men nattens stilla regn var i vart fall vad som sagts från svensk sida. Och det är jag glad för – eftersom jag i förväg hade lagt ut lite gödning i trädgårdsrabatterna. Nu kommer grönskan – och blommorna - att sätta ännu mer fart!

 

Tänk så fel man kunde ha; …

detta är alltså inte ”Kulturprofilen”!

  

Var är andparet nu?

Efter att under åtskilliga morgnar i sträck troget väntat på att jag skulle komma med dagens ”frukost” till dem – har gräsandparet nu inte varit synliga här i den gamla vattenfyllda märgelgraven på flera dagar. Kanske får de en bättre frukost i Stadsparksdammen?

Själv gillade jag verkligen det osötade norska lantbrödet ”Kneipp” – men det var ihop med såväl smör som ostpålägg och en mugg kaffe. Mest troligt är alltså, att gräsänderna ogillar norska påfund – och därför valt att helt undvika ”habitatet” här (tills vidare)?

Nu är det nära!

Snart börjar förmodligen den nya E22-bron att röra sig de cirka 70 meterna västerut. De 24 (!) rälsburna domkrafterna är beredda att börja jobba. Hoppas att de kan samarbeta på ett bra sätt.

Alla domkrafterna har vertikal lyftkolv – och de två paren i "främre" hörnen har dessutom extrakolvar för att kunna skjuta på i horisontalled.

… och stackars gamla bron!

Idag på förmiddagen hade man kommit såhär långt med att hacka sönder den gamla E22-bron över Sölvegatan. ”Betongsmulorna” – kanske vardera vägande minst hundra kilo – kommer att bredas ut och packas som kompletterande underlag och stöd för den nya och mycket större och tyngre bron. 

Dunkandet av ”hackelsemaskinen” hörs ända hit – undrar om de riktigt närboende överhuvudtaget kommer att kunna sova i natt?

Stackars gamla Sölvegatan!

Såhär ser stumpen mellan Scheelevägen och E22 ut just nu (i riktning in mot stan').
Jag tror, att det hade tagit en isälv från senaste istiden minst 1000 år – att åstadkomma motsvarande dalgångsdimensioner.

På söndag kommer nog spårvägsprojektets åskådarplattform härintill att vara fullsatt av nyfikna åskådare – som vill uppleva, när nya E22-bron knuffas på plats (5000 ton tung).

Rapport från ankdammen

Vid morgonens besök hos änderna – hörde jag ryktas om, att en viss president twittrat om att ”dra” - med omedelbar verkan. Det var dock inte detta gräsandpar som skvallrade; de var fullt upptagna av att inta min medhavda frukost till dem – i form av en skiva norskt osötat lantbröd (Kneipp).

 

RSS 2.0