Vintergäck

Ytterligare ett rejält snötäcke har dessa tappra vintergäck fått kämpa sig igenom nu.

Är det månne sista omgången för i år? 

Badsugen?

Nej – det lär dröja ett tag till. Fast vatten saknas inte i detta ”konstgjorda” gamla badkar ute i det fria. Stenarna runt själva karet verkar ha blivit ännu mer mossbelupna under vintern.    

Isbitarna har ännu inte försvunnit helt och hållet och däri finns också massor av blöta löv – som ansamlats sedan i höstas. Skogens djur (inklusive ekorrarna) verkar dock uppskatta detta; som en pålitlig plats att finna dricksvatten på. 

Sportlovsväder!

Idag har det regnat, blåst och varit rejält på plussidan hela dagen. Annat var det för sju år sedan.

Snön låg halvmeterdjup i trädgården!

Vecka 8 = sportlov

”Lagom” till sportlovet verkar allt hopp om kvarvarande snötäcke vara ute här i Lundatrakten. Självklart är detta en stor besvikelse för många. Kulturen i Lund erbjuder dock en alternativ aktivitet; en möjlighet till pyssel i Pettsons anda – visserligen inomhus, men ändå. Själv hade jag gladeligen kunnat tänka mig en stunds ”snickrande” i Pettsons trivsamma verkstad.

 Anstormningen beräknas bli så stor, att förköp av biljetter tillråds. 

På väg mot det papperslösa kontoret?

Det kanske inte är obekant, att jag fortfarande läser tidskriften NyTeknik? Förutom en massa nyheter inom diverse teknikområden kan man ibland också få sig någon enstaka ”lustighet” till livs – som till exempel denna ur senaste numret:

- På vårt företag har vi börjat införa det papperslösa kontoret.
- Så bra för miljön! Hur går det?
- Tja – hittills har vi bara kommit till toaletterna. 

 

Det kommer nog snart mer snö?

Denna bild är från de två dagar i januari, som vi hittills (i år) haft ett snötäcke här i Lund. Inte mycket att skryta med, men vitt och fint blev det! 

Frågan är, vad som pågår i bilden?

Tusan också!

Nu strulade Sydsvenskans tryckpressar - igen.

Man såg sig tvingad att utelämna C-delen – där min favorit ”lördagskrysset” brukar finnas. Och precis som om detta inte skulle vara nog; man har distribuerat Malmö-delen till alla – blää! :) 

För den händige

Enligt uppgifter på ”nätet” lär IKEA ha tagit fram en lågprisprodukt, som gör det möjligt för den lille mindre bemedlade hemmasnickaren - att bygga sin egen mur runt ägorna.

Om detta har något samband med, att Amerika nyligen bytt president – framgår dock inte. Det skulle ju kunna vara en ren slump (trump)? Fast produkten har ju fått ett amerikansk-klingande namn. :) 

RSS 2.0