På tågstationen:

-          Snälla konduktören – varför kör inte tåget nu?
-          Vi väntar på ström!
-          Men Ström kan väl för tusan ta nästa tåg!? 

 

De sju dödssynderna

”Lättja” lär ju tillhöra den kategorin. Men – som jag skrev i en annan inläggskommentar nyss, är dess berättigande därinom numera ifrågasatt och under diskussion. Radio Malmöhus finner tydligen detta värt att uppmärksamma. 
Emellertid är väl definitivt inte lättja liktydigt med att ta igen sig? Vila sig – måste ju alla; barn som vuxna. Vilket på ett exemplariskt sätt demonstreras av denna lilla krabat i vår trädgård i eftermiddagssolen.

Nu i kväll är vilan tydligen slut – för igelkott-ungen är försvunnen; ut på födojakt i skymningsljuset?

”Vaderbild”

Till SVT-programmet ”Sverige idag” har man kunnat sända in dagsfärska regionala väderbilder av intresse. Jag nöjer mig dock med att publicera min väderbild - med utsikt mot Kungsmarken – här på bloggen.

Över det nytröskade rapsfältet i fronten lyser solen, men längst österut mot horisonten röjer den djupblå färgen på himlen ett rejält åskväder. Knallarna hördes ända hit! 

Dagens solförmörkelse …

kunde man inte se mycket av – här i Lund. Men väl några sothöns som gonade sig i solskenet i dagvattendammen vid Utmarksvägen. Hägern höll sig däremot borta!

I USA lär det ha varit full uppståndelse över det inträffade. 

Vad gjorde ni – idag – för fem år sedan?

Själv provkörde jag min gamla ångmaskin. Här är det fullt tryck i maskin’ – med eld (metatablett) under pannan och högsta fart på svänghjulet.

Tveksamt om jag haft maskinen igång sedan dess; börjar bli dags igen! 

Medveten ”gärning”?

Varenda gång vi gått förbi här det senaste halvåret – strax utanför Skissernas museum – har denna tingest legat omkullvält.

Börjar tro – att detta är ett konstverk; vars placering och läge är en fullt medveten konstinstallation – utförd av muséets ansvarige!  

Abstinens?

Fotbolls-EM för damer är slut! Vad är där nu att titta på i TV? Turneringen har innehållit övervägande mycket sevärda och underhållande matcher; inte minst finalen igår mellan Nederländerna (bild från SDS) och Danmark.

Men – säger kanske någon; friidrotts-VM pågår ju i TV4! Och då vill jag säga, att min – ändå rätt avsevärda – vokabulär av svordomar inte räcker till för att uttrycka, vad jag anser om deras sätt att vidareförmedla och kommentera ett dylikt evenemang. De ständiga reklamavbrotten, plus rent löjeväckande och ”pladdriga” inhopp av två ”extra” kommentatorer (varav en – en känd höjdhoppare) i tid och otid – förtar hela tjusningen; åtminstone för min del. 

Dessa ständiga valsituationer!

Och nu har VI "drabbats" av ytterligare en; nämligen valet mellan hel- eller halv-spolning. Som framgått av tidigare inlägg, har vi nyligen investerat i nya WC-stolar – och knoppen på toppen medger ett alternativval.

Här gäller det att bestämma sig efter varje ”sitt-uation”; skall snålheten bedra visheten – och alltför ofta leda till icke-optimala/stoppande val, eller skall marginaltänkandet komma att leda till ett onödigt och kostsamt vattenresursslöseri? 

Öland har många sevärdheter!

Till exempel de geologiskt intressanta alvars-markerna som breder ut sig över stora arealer på ön. Floran där är mycket speciell och artrik; på den kalksten-i-dagen-karakteristiska marken. Dessa områden har sedan lång tid utnyttjats av betande tamboskap – så även idag.

Fågellivet på och runt ön är också intressant att studera; från och med den första augusti är det tillåtet att vandra ut på vissa av fågelskyddsområdena – som här vid Högby Hamn på nordöstra sidan. Alltid ett måste – för vår del - vid varje årligt besök. 
 

RSS 2.0