Något märkligt inträffade?!

Något verkade redan från början inte stå rätt till med ett av våra påskägg; och mycket riktigt – plötsligt vid påskaftonsmiddagen valde en av ”deltagarna” att lämna tillställningen.

Hur den näpna lilla varelsen klarat det jätteheta färgbadet, begriper jag inte!
(Bild ”stulen” från vän-till-vän på fb.) 

”Det går lika bra med – lökskal!”

Hur selleri skulle fungerat för äggfärgning, vet jag inte – men lökskal fungerar alldeles utmärkt. ICA-Tunas lökbinge blev hårt skattad på lösa lökskal häromdagen och personen i kassan gjorde stora ögon. Men inne i påsen dolde sig ändå åtminstone EN lök; det kändes lite väl sniket att bara plocka åt sig allt skal.

Färgnyansen blev svagt bruntonad; lite åt det röd/gulaktiga hållet. GLAD PÅSK! 

Gullviva heter ”Cowslip” på engelska!

Jag gör inläggen på min facebook-sida på engelska – bara för att våra vänner i Australien också skall ha en chans att läsa och kommentera i mån av intresse. Häromdagen hade jag sålunda ett fb-inlägg om vårens första gullvivor här i vår trädgård – och då var jag alltså tvungen att ta fram mitt svensk-engelska lexikon.

Cowslip skulle ju lite vanvördigt kunna översättas med ”kosläpp” – och även om begreppen ligger väldigt långt isär rent språkligt, så kan väl den första gullvivan såväl som det första kosläppet framkalla likartade positiva känsloreaktioner hos oss människor? :) 

Är detta verkligen de rätta reservdelarna?

Man kan ju undra, när man beskådar det nygjorda hålet i gatan utanför apoteket Svanen. Orangea plastdetaljer; liggandes bredvid hålet – vad skall de ersätta här?

Man hoppas ju innerligt, att detta inte blir någon "parallell" till Macchiarinis sorgesamma illgärningar på Karolinska. 

Taket är påbörjat …

och väggbeklädnaden har fått ytterligare ett lager; stora grå skivor av ”okänt” (för mig) material. Man får ju bara hoppas, att man tagit lärdom; och inte tillämpar den urkassa enstegstätningsprincipen här också.

I SDS har man kunnat läsa, att tillbyggnaden bland annat kommer att inrymma en restaurangdel – och att krögarna blir desamma som sedan några år driver näringsstället Mat och Destillat (förutvarande anrika Café Lundagård) – vägg i vägg med det som en gång var ett annat näringsställe; nämligen Konviktoriet (även kallat ”Konviktet”). 

Finns det mammut-träd i Lund?

Ja det gör det – och såhär ser deras kottar ut (innan de spruckit upp; och exponerat sina frön).

Mammutträden syns i bakgrunden; stampartiet i förgrunden är tillhörigt ett helt annat träd. Vilket? Kolla gärna vid nästa Botán-besök. 

Det börjar närma sig kväll.

Och vad tror ni, att gubbarna på taket säger?

”Ja – nu får de va’ nock!”

”Skissernas” 5:e mars 2016

Bygget har kommit en bra bit längre – och ytterväggarnas dimensioner har nog nått slutmåtten. Man kan se, att fasaderna innehåller väldigt mycket fönsterytor av varierande storlekar. Tjocka gula mattor av isolerande material kläder alla väggarna.

Vilken den yttre väggbeklädnaden kommer att bli, vet jag ännu inte. 

Flamskvävnad

Tyvärr behärskar jag inte konsten själv - att väva flamskt, men min Mor gjorde verkligen detta:

 Det här är min datorkopia av ett av hennes verk från sen tonårstid; en cirka 85 år gammal favoritbonad – som hänger vid mitt skrivbord idag. 

RSS 2.0