Detta är också fina blommor!

Ärtfältet här intill (c:a 50 tunnland!) står i full blom just nu. Om bara några dagar kommer här att vara en armada av jättestora larvföttergående specialtröskor på plats - för att skörda de gröna läckerheterna. Jag skall försöka hålla mig framme med kameran igen då.

Inbjudande vackra blommor – för att inte tala om de späda och söta gröna ärtskidorna med innehåll som snart kommer fram. Men självklart vet ju alla, att det INTE ingår i allemansrätten att plocka från bondens odlade åker! 

En exotisk fågelbukett!

Forrest Kingfishers:
 

Funderar ni på resmål till senhösten/vintern?

Då kan jag rekommendera Australien – och då speciellt sydöstra delen med Melbourne och Sydney.

Det blir visserligen en jättelång resa, men jag tror inte att någon skulle bli besviken över vad som går att uppleva där; se bara på denna korta video – gjord av våra vänner på EW (Echidna Walkabout Nature tours). https://www.facebook.com/EchidnaWalkabout/videos/10154364790276495/?pnref=story

Bakverk!

Vad sägs om kackerlacka-bakelse,

med Bostongrädde-fyllning?
 

Max IV

Idag invigs – i närvaro av kungen – Max IV-laboratoriet på Brunnshög i Lund.
Men visst har det förebilder – rent designmässigt! 

 

Det var ovanligt!

Är det Assistanskåren som hämtar soporna den här veckan? 

 

Ytterligare en fin fågel!

En ”Beautiful firetail” – endemisk i sydöstra Australien.

Fågeln har faktiskt hela det här namnet: ”vacker eldsvans” och eftersom den är (endemisk) bunden till ett begränsat område på klotet, är det inte motiverat att ge den namn på något annat språk – förutom latin förstås. Delar av dess stjärtparti är eldrött – vilket inte syns så tydligt på denna bild. 

Vad kan man ha en träring till?

Jag behövde göra en ny skiva till ett av våra trädgårdsbord – och när jag sågade ut de tre beståndsdelarna, blev det en (egentligen två) ring kvar som restprodukt.

 

Materialet är gran och dimensionerna är 300 mm i diameter respektive 6x20 mm i ringtvärsnitt. Synd att bara kasta; tycker jag. 

”Grilla med stil” …

uppmanar oss idag NyTeknik att göra; bland andra prylar med hjälp av detta märkjärn med 55 utbytbara bokstäver.

För 150 SEK (billigt) får du möjligheten att lämna ett specifikt budskap till var och en av dina grillgäster. Fungerar lika bra på ett vegetariskt stycke som på en ”tjydabid”. 

Det ser ut som norrsken, men ...

det är det inte! Klockan är lite drygt 22 och ljusstrålarna från solen råkar brytas i molnets jättesmå regndroppar i en sådan vinkel, att färgupplevelsen blir just denna. 

Vi hade verkligen behövt ett rejält regn här – och inte detta som knappt når upp till dagg-nivå; men då hade vi å andra sidan inte fått uppleva något som liknar ”norrsken” i Lund! :)

En väldigt speciell koala!

En av Australiens absoluta nationalsymboler i djurvärlden är deras koala. Det är ett pungdjur som tillbringar större delen av sitt liv i eukalyptusträden – och livnär sig på dess blad; enbart! En koala har klart mänskliga drag i sitt rörelsemönster – och har inga som helst problem med att ta sig högst upp i en trädkrona. 
Koalan Clancy har nu blivit en världskändis genom våra vänners ”non-profit-turistverksamhet” (Echidna Walkabout Nature Tours) ”Down Under”. Clancy har precis varit omhändertagen i fem månader för veterinärbehandling av ett elakt inflammerat hudsår (resultat av ett slagsmål) – och släpps här fri (lite drogad – på ostadiga ben) igen vid ett träd i You Yangs–skogen väster om Melbourne. Det är vår väninna Janine (grundare - tillsammans med Roger - av EW) som försiktigt låter honom återta ett av ”sina” träd.

Videon har hittills visats 22000 gånger – och man kan förstå varför! Klicka på: https://www.facebook.com/koalaClancy/videos/587987674695195/?pnref=story

 


Uppdraget slutfört – för i år!

Tomatplantorna är stora nog nu - att klara sig utan drivhus framöver.

Den flexibla drivbänken torkar (efter avtvättning) i solskenet och väntar på ”vinterförvaring”; upphängd i carporten – efter väl förrättat värv i trädgårdslandet. 
 

RSS 2.0