Inga ”hillor” här inte!

Med referens till gårdagens inlägg om rörelsemönstret hos ”hillade tocka”; här ser ni en kämpe som rör sig lika smidigt på marken som högt uppe på trädgrenarna. (Klicka på länken nedan.)  
https://www.youtube.com/watch?v=5a5Zz8j-iAo&feature=youtu.be

 
 

 


På lördagspromenad

Av allt regnandet julafton bildades här utanför några stora vattensamlingar – bland annat mitt på ett av de populära promenadstråken. Nu idag är där såklart glashalt att ta sig fram – och många av flanörerna förflyttar sig därför som ”hillade tocka” just där.

Hillor (kort kedja mellan frambenen) användes förr för att förhindra till exempel hästar från att springa för fort - eller helt enkelt rymma iväg okontrollerat. Att bete sig som vore man en hillad tupp blev därför ett skämtsamt omdöme, beskrivande rörelsesättet (jättekorta hasande steg) hos vissa mänskliga varelser. 

Knutpunkter

Järnvägsknutpunkter finns ju – men finns det luftfartsknutpunkter också?

Häröver verkar det finnas en sådan. Dock är väl resenärers byten av farkoster aningen komplicerade procedurer? 

God Jul!

 

Jag kunde inte låta bli.

Tror de bakomvarande firmorna & Studentkortet.se, att studenthemmen är någon dj…a soptipp – där all sköns (i övrigt) osäljbart skräp kan dumpas! Eller vad är det frågan om, när man gång på gång kommer med sina så kallade erbjudanden? En automatisk pastamaskin kanske inte vore så illa att äga - men att den säljs med 72 % rabatt verkar inte som ett seriöst erbjudande; verkligen skäl att dra öronen åt sig.

Såhär lyder reklamtexten:
"C3s helautomatiska pastamaskin är enkel att använda. Lägg bara i mjöl, ägg och vatten och låt maskinen knåda ihop till en pastadeg. Färsk pasta kommer vara klar inom 15 minuter. Snabbt och smidigt!"

Kängurubrottning

Uppenbarligen föreligger ett behov av ”luftrensning” hos dessa kombattanter.
Klicka på länken under bilden så dyker de snart upp!

https://www.facebook.com/video.php?v=10152980480386495

Varför?

Varför går det inte längre att köpa gammaldags enkla papperspåsar i någon affär? Det som finns är antingen för smått eller för specialiserat. I mitt fall hade jag rent funktionellt och storleksmässigt kunnat nyttja renhållningsverkets matavfallspåsar. Men vem vill ge bort en julklapp i ett dylikt omslag? Räddaren nu – för andra året i rad – blev St Jakobs stenugnsbageri.

Där kostade dessa fina påsar ingenting alls – d v s om man samtidigt köpte lite av deras delikata bakverk. I mitt fall blev det kardemummabullar och några bullar av karlsbadertyp. 

Är detta en vy, ni ser från ert fönster just nu?

Nähä – inte här heller; kan jag upplysa om! :) 

Löksill på vårt sätt

Det finns såklart många andra recept på löksill!

Australiensiskt igen!

Väl medveten om att det blivit många Australienrelaterade inlägg här på bloggen redan - dristar jag mig ändå till att fortsätta den trenden lite då och då. Precis som hos oss i Sverige är naturen där nere fantastisk! Och då inte minst alla färgglada fågelarter nere i Australiens sydöstra del; Melbourne/Sydney med omnejd. Se bara på denna papegoja (en ung Crimson Rosella) och en skrattande "kungsfiskare" (Laughing Kookaburra). 
Crimson är ju en djupröd färgnyans som dominerar den papegojan mer och mer, ju äldre den blir. Att kookaburran verkligen har ett skrattande läte, konstaterar man bäst på ort och ställe. Så varför inte åka dit någon gång - det är värt hela den jättelånga resan!

En tidig julhälsning till er alla!

Och den kommer från Clancy; en ung koala som bor i en nationalpark lite väster om Melbourne.


Vi har besökt den platsen två gånger - och där träffat hans likaledes vilda kompisar sittande i eukalyptusträden. Clancy finns numera på facebook; vill ni följa hans göranden och låtanden, är det bara att klicka på: www.facebook.com/KoalaClancy 
Annars kan ni alltid gå via länken längst ner till höger här i min blogg: Echidna Walkabout …

Erbjudanden fortsätter att hagla in!

Visst är glass gott – men en glassmaskin (låt vara rabatterad) ligger väl kanske inte högst upp på studentens prioritetslista?

Den lilla grytan känns nödvändigare på något vis - i så fall. (Som jag tidigare sagt; man har inte ”råd” att hoppa av studentlivet.) 

Vill koalan leka titt-ut?

Det uppges den kunna göra – ibland; men verkligen INTE i det här fallet!
Koalor lever i vilt tillstånd främst i det australiska fastlandets sydöstra delar; staterna Victoria, New South Wales och Queensland. Deras existens är hotad både av habitatkrympning (människans avverkning av eukalyptusskogar) och klimatförändring (chockartade temperaturhöjningar).
Det senare är speciellt förödande för koalorna, eftersom de helst tillbringar större delen av sin levnad uppe i träd – och därmed ofta också en bit ifrån de fåtaliga vattenhål som finns för svalka. På marken känner de sig väldigt olustiga och utsatta – och vill helst inte vistas där i ”onödan”.

Men om vädret blir alldeles för hett, väljer de ändå (för att undgå en säker överhettningsdöd), att – som på bilden – sätta sig på marken och krama om ett träd för att få lite svalka. På så sätt lär de kunna sänka sin kropps yttertemperatur med över 5 grader! 

Intresserad av dans?

Kolla i så fall på detta och lär:
https://www.facebook.com/video.php?v=384585955034196&fref=nf
 
 
 

Dags att bereda plats i sandlådan?

Lokalerna i Sveriges riksdag verkar inte vara anpassade till den dagliga verksamheten där.

RSS 2.0