YSTADS ALLEHANDA

I morse var vår postlåda överfull av saker; förutom breven via Citymail sent igår kväll - som vi missade att ta in - så hade tidningsbudet tryckt ner tre tjocka tidningsupplagor.

Sydsvenskan får vi ju varje dag och Ny Teknik kommer också regelbundet, men att se "Ystan" dyka upp helt oanmäld var faktiskt glädjande. Den var vår hemmatidning en gång i tiden och den tillhör de nyhetsblad som hållit stilen genom alla år - tycker jag nog. Dock är det väldigt beklämmande, att man övergivit att ange "dagens smågrisnoteringar". Behövs inte den informationen längre? För en bonde så var detta långt mycket viktigare än - och faktiskt en föregångare till - dagens börsnoteringar. Jag minns att dagspriset på smågrisar vid livdjursförsäljning var den främsta indikatorn på samhällets ekonomiska väl- och vestatus; något som var det givna samtalsämnet (förutom vädret) bönder emellan.
I dagens YA stod att läsa om de första tranorna - inkommande från Rügen - som siktats vid Hörte på sydkusten. Där fanns också ett kåseri om behovet av separata damtoaletter på flyget, samt en notis om en kattunge i en Jönköpingsverkstad som upphittats välmående men oljig i motorrummet på en inlämnad bil. Katten är numera verkstadens maskot i väntan på vidare öden. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0