Döda ting

Det sägs ju, att man inte skall slå på - eller ens skälla på - döda ting. Men är det så välbetänkt - egentligen? Härom dagen så råkade Knut knuffa till en blomkruka så, att den föll i golvet. Inte skulle vi kunna få för oss att skamma på honom för det! Han hade ju verkligen giltigt skäl till att vistas i fönsterkarmen för, att hålla koll på allt som sker i trädgården utanför - alla intressanta fåglar som spankulerar omkring eller flyger förbi.
Däremot begriper jag absolut inte, vad dammsugarslangen hade där att göra, när den härför leden råkade göra rent bord på fönsterbrädan.

Då kändes det helt rätt att lappa till dammsugaren ordentligt och uttala en kraftig varning om att låta bli dylika tilltag i fortsättningen.
Kan för övrigt inte undvika att påtala den usla ergonomi som präglar många moderna dammsugares handtag och munstycken. Som gammal ingenjör och utvecklare av konsumentprodukter (med användarvänlighet/ergonomi i fokus), så har jag svårt att acceptera rena dumheter. Det är därför som vår relativt moderna dammsugare fortfarande nyttjar ett minst två produktgenerationer gammalt och synnerligen praktiskt men slitet munstycke.

 


Kommentarer
Postat av: Bodil

Undrar hur många blommor som finns kvar nu då?

2010-03-09 @ 16:23:04
Postat av: Per

Jo sist jag tittade, så fanns de där alla.

2010-03-09 @ 22:11:27
Postat av: Kajsa

Ja dammsugare som inte har vett att hålla sig på sin plats på golvet får man minsann hålla under uppsikt och ta under förmaning när så behövs!

2010-03-11 @ 12:44:53
Postat av: Per

Precis så tycker jag också - Kajsa.

2010-03-11 @ 14:02:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0